Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

45.FÚVÓSTALÁLKOZÓ

FESTIVITATE

megnhivo szeptember 1 resize

SIPOCA 35

SIPOCA 35

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis, și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)
PROCEDURA DE SISTEM (.pdf/.doc)
Mai multe detalii AICI

 

HORVATH

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

TELECHIA

Este singurul aşezământ situat de-alungul Râului Negru al cărui nume păstrează memoria istoricului Orbaiszek de odinioară. Potrivit tradiţiei populare locale, pe vremuri exista în apropierea satului aşezământul Borz, despre care se presupune că a fost şters de pe suprafaţa pământului de către invadatorii turci şi tătari.


În biserica reformată ridicată între anii 1842 şi 1856 localnicii au aşezat o placă comemorativă a mileniului. În faţa bisericii se află piatra funerară a lui Mara Gábor, luptător al Revoluţiei din 1848-49, căzut pe câmpul de luptă de la Chichiş pe data de 2 iulie 1849.
Una dintre cele mai frumoase case din regiunea Trei Scaune este Conacul Horváth construit în secolul al XVIII-lea. În timpul Revoluţiei această casă a fost un important punct strategic de întâlnire. Aici s-a născut Horváth Károly (1828--1854), luptător martir al Revoluţiei, executat în 1854 în Postaret de către puterea imperială pentru paticiparea sa în conspiraţia condusă de Makk.